söndag 6 mars 2011

Berättelsen om Matt Surrington

En helt galet rolig bok om en helt vanlig 10-årig pojke som tror att han kan förvandla sig till fluga.
Matt Surrington bor med sin lillasyster och sina föräldrar i en lagom liten och trevlig stad. En dag kommer mamma och pappa in till barnen och berättar en "jättetrevlig nyhet". De ska flytta in till storstan, pappa har fått ett nytt jobb, han kommer att tjäna mycket pengar.
Inte alls kul tycker Matt och försöker förvandla sig till fluga. Det går nu inte så bra och vare sig han vill eller inte så flyttar familjen. In till storstan.
Matt börjar en ny skola och blir genast mobboffer då han råkar säga att han kan förvandla sig till fluga. "Surr, surr, Surrington, han tror han kan flyga", skriker Ananas Johnson och försöker istället fövandla Matts liv till en mardröm.
Matt, lillasyster Amanda och mobbaren Ananas blir inlåsta i skolan och hamnar rakt i famnen på två inbrottstjuvar. Nu måste Matt få sin superkrafter att fungera annars är de illa ute.
Andy Stanton skriver roligt, fnissig och fullständigt galet. Lite i Roald Dahls anda. Många nybörjarläsare kommer att gapskratta. Boken passar även lite äldre barn som inte kommit igång så bra med läsningen. Stor stil, spaciösa sidor och flera illustrationer gör läsningen mer lättillgänglig.
Boken är illustrerad av Ross Collins. Stanton har även skrivit böckerna om herr Grums.

Inga kommentarer: