måndag 18 juni 2012

Messet från Simona

Messet från Simona handlar om Maja, om hennes lillebror Max, om en spirande förälskelse med Marcus och så om Majas bortskämda kompis Eva.
Det är sommarlovet innan 7:an och allt känns mycket roligt och spännande. Särskilt med Marcus. 
Sommaren startar dock med en nervkittlande händelse på nöjesfältet där Max försvinner och Maja blir alldeles förtvivlad. Allt  slutar tackolov lyckligt för plötsligt dyker Max upp med sockervadd i näven och en tjej i släptåg, Simona, som dock försvinner lika snabbt som hon kom.
Maja, Eva och Marcus får chansen att jobba ett par veckor på jordgubbsplockningen och nästan varje dag stannar de till vid köpcentrat för att köpa dricka eller glass. Där utanför sitter två flickor dag efter dag och spelar dragspel. Maja börjar nysta i varför de sitter där? Hon tar Markus och bibliotekarien Karolin till hjälp och hamnar mitt i en farlig kidnappningshistoria. Ibland är det farligt att vara för nyfiken, men ruskigt svårt att låta bli?

Messet från Simona är en fristående fortsättning på MSN - Maja söker Noa och är en rafflande, lättläst historia med stort socialt engagemang.  Även denna bok är illustrerad av Erica Jacobsson. Se även Eva Salqvist hemsida:
http://www.evasalqvist.se/36731023

Inga kommentarer: