fredag 28 december 2018

Nina & Jim: hemlisar och kompisar av Emi Guner och Loka Kanarp

Det är första dagen på vårterminen. Nina tar med sin nya rävryggsäck till skolan. Den som hon fick i julklapp. När hon kommer till skolan är det roligt att träffa alla och allra roligast är att det börjat en ny kille i hennes klass. Jim, som har en precis likadan rävrygga som Nina. Tänk vad olika man kan känna för olika personer. När Nina ser på Jim känns det som första slicken på en mjukglass. Men när hon ser på Märta, då känns det som sandpapper mot tänderna. 
Snart fyller Nina år. 7 år. Snart fyller Märta också år. Och kalas ska det bli. Nu föreslår mammorna att de ska ha ett kalas tillsammans. För alla i klassen. Nina blir tokig och jätte-jättearg. Hon vill INTE ha något kalas tillsammans med Märta. Aldrig i livet. 
Men ibland är det bra att bli övertalad. Det blir som mammorna har bestämt. Ett kalas med pizzapicknick, ansiktsmålning, trollkarl, tårta och fiskdamm. Allt som Nina önskat sig. Superroligt och bra på alla sätt. 
Fladdermusnatt, påskkärringpromenad och vårpicknick med hattävling finns med i den här fina och vardagsenkla högläsningsbok. En förskoleklasstermin i Ninas liv. Perfekt för högläsning! 

Emi Gunér är copywriter, översättare, skribent och barnboksförfattare. Hon har skrivit flera böcker om Nina - en karaktär som blivit lite av en favorit hos de yngre läsarna. "Åren mellan fem och åtta är otroligt spännande" säger Emi. 
Loka Kanarp har illustrerat: se här en film om hur hon ritar Nina Loka Kanarp visar hur hon ritar 
Inga kommentarer: