onsdag 19 december 2018

Väck läshungern - en föräldraguide av Ann-Marie KörlingEn alldeles underbar bok för alla som har barn i sin närhet och vill väcka deras läshunger. Att läsa och lyssna till berättelser får oss att tänka, känna och förstå oss själva och andra bättre. 
Ann-Marie Körling berättar personligt och utan pekpinnar om att sänka trösklarna till litteraturen och väcka läslusten hos barn. 
Börja läs redan för din bebis i magen! "Din röst. din närvaro. Dina rörelser. Barnet läser dig. Du läser barnet. Gör det ihop. Öppna en bok. Det börjar där" 
Det är viktigt att läsa så att det syns. Att synliggöra att vi själva läser för att det är roligt, och att vi genom vår egen vardagsläsning visar att texterna är både utmanande och underhållande och att de sätter fart på vår fantasi och kreativitet. Så börjar Ann-Marie Körlings bok Väck läshungern! 
Vi får massor av anekdoter, tips och råd och man vibrerar till slut av lust att hugga närmaste barn att få  LÄSA för . 

Läs tillsammans! Läs så att det hörs! Läs så att det syns! Öppna läsandets och böckernas värld! 
Både för att det är viktigt och bra för hela livet men också för att det är så himla ROLIGT och gemensamhetsskapande. Och Livgivande! Tänk så många bokvänner vi får tillsammans. Så många nya tankar och infallsvinklar! Underbart! 
Tre om dagen är ett bra motto. En klassiker, en ny och en som barnet får välja själv. Det blir tusen på ett år! och snart är det ett nytt år ... 

Inga kommentarer: