onsdag 18 september 2019

Lilly K snart 6 år av Ellen Karlsson och Monika Forsberg

Lilly K går på förskolan Havet på avdelningen Fiskmåsen. Det finns en till  Lilly på förskolan, Lilly P,  det är därför hon kallas Lilly K och inte bara Lilly som hon helst hade velat.

I tredje boken om barnen på Förskolan Havet får vi följa Lilly K en vecka i hennes liv med allt som händer.
Hon bråkar med mamma, hon älskar att träffa hunden Ingo som hon bara mååste stanna och krama utanför affären, hon blir hämtad på förskolan av sin älskade storasyrra Alice som bor hemma hos Lilly K varannan vecka. Hon samlar på stackars maskar och stoppar i fickan för att sedan lägga dem i mysigt tillrätta i blomkrukorna hemma. Men ganska ofta tycker Lilly K tycker att livet är orättvist när alla bråkar och skäller på henne. Orättvist mot just henne. Jämt!

En del dagar är skit på förskolan, som tisdagen t ex då Wagma och Frank ska gifta sig. Alla är bjudna utom Lilly K. Lilly K kommer ändå. Hon frågar och pratar hela tiden och de andra tycker att Lilly K förstör och att hon inte förstår nånting av kärlek. Men det gör hon ju visst! Och så luktar det prutt. Men det är faktiskt INTE Lilly K som har pruttat. Det fattar snälla Uma i alla fall för hon vet vem som.
Men en del dagar är roligare som när de leker Döda Madame på toaletten. Frank, Wagma och Uma vågar följa med Lilla K in. Men inte Lilly P. 
När mamma ska hämta på förskolan händer en grej som är väldigt dum och pinsam. För mamma men också för Lilly K. En sak som mamma måste be om ursäkt för. Sedan.

Boken om Lilly K snart 6 år är bara så himla bra och på kornet.  Om att ha en mamma som lätt blir irriterad och att vara en tjej som blir arg och att inte förstå varför alla är så himla orättvisa men också om att bli kär och ha en så himla snäll och rolig kompis som Uma. Rekommenderas varmt!


Inga kommentarer: