måndag 16 september 2019

Mordön av Camilla Lagerqvist


Den kallas Mordön  Eller mormor kallar den Amalias ö. Det sägs att en ung kvinna blev mördad där, i det enda huset som finns på ön.

Elin ska vara några veckor av  sommarlovet hos sin mormor och morfar på landet.  Dagen före midsommarafton träffar hon en kille, Karzan. Han berättar om huset som ligger på ön och varför den kallas Mordön. 

Elin blir förskräckt av den hemska historien om en ung kvinna, hennes man och deras lilla dotter, som försvann spårlöst i samband med mordet. 

Huset stått öde sedan mordnatten. Som ett spökhus. På midsommaraftonen upptäcker de båda barnen att det ryker på ön. Är det någon där? Elin och Karzan bestämmer sig för att utforska. Karzan har varit där en gång förut med sin pappa och vill visa Elin blodfläcken i huset som inte går att tvätta bort. När de vuxna har gått till sängs sig ror de ut till ön. Mitt i natten går de i land och börjar undersöka huset. Det känns hur läskigt som helst. Och värre kommer det att bli. 

När de upptäcker att någon skurit av repet till båten så blir det hemskt på riktigt. 

Någon väntar på dem i huset.  Någon som känner sig hotad och som är mycket farlig.
Ingen båt och ingen täckning på mobilen. Nu är det på liv eller död. 
En läsning med hjärtklappning... 

Camilla Lagerqvist har skrivit många historiska böcker. Svara rosorna och Blodsvänner t ex. Spännande och bra. Men..Mordön är en riktig rysare av rang. 


Inga kommentarer: