fredag 21 maj 2021

Skrattar sist av Emi Gunér och Maja Säfström
Paola gillar mest att vara i fred. Det värsta är när mamma har sin tant-bok-cirkel hemma och hon måste gå in i köket för att hon är dödshungrig. och alla, bara ooo och aaa och så stor du har blivit och synar henne som om hon var en utställningspudel. Och nu händer det ännu mer jobbiga att mammas flummiga kompis Camilla ska flytta hem till dem ett par veckor. 

Det är verkligen inget som Paola gillar. Paola vill ha det lugnt och fint.  Hon och kompisen Sally har en klubb med en lite makaber inriktning. De läser och samlar på dödsannonser. Det är spännande och blir som ledtrådar till hur människan har varit, lite som att läsa en deckare

Paola har också en mycket fin och roligt gemenskap med mormor som hon bor granne med. Men just nu är det något som inte riktigt stämmer med mormor.  Morfar bor i Argentina och borde komma hem tycker Paola. 

I skolan ska de jobba med medeltiden. Benji och Paola får en rolig uppgift att forska om Bockstensmannen och Benji är precis så rolig och fin som Paola trodde. 


Böckerna om Paola Persson Peroni (läs också Paola Persson Peroni - allas vän) https://barnochungdomsbok.blogspot.com/search?q=paola+persson+peroni är så fina och välskrivna och roliga vardagsberättelser om kompisrelationer för 6-9-åringar.
Skrattar sist är en bok om livet, om kärlek, vänskap och död men mest handlar den om humor och glädje. Och är en alldeles u
nderbar berättelse om vänskap mellan Paola och hennes mormor. 


Inga kommentarer: