onsdag 9 september 2009

Asbra bok om Super-Sally

Sally är en cool 8-årstjej, som liknar en lite äldre Lotta på Bråkmakargatan. Asbra är ett av hennes favorituttryck , eller astråkigt eller ashäftigt.
Hon går sin egen väg eller rättar sagt cyklar och hon älskar att sjunga, sjunga högt, särskilt i cykeltunneln.
I skolan vill hon allra helst vara med glitterflickorna Soffis och Amy men det vill inte dom som istället kallar henne för "blå tjejen" (Sally har oftast blå kläder på sig för hon får ärva av pojkkusinerna).
Milo vill vara med henne, men inte i skolan tyvärr, och han är inte bara rolig utan också den sötaste i klassen, det tycker till och med Soffis.
Livet är verkigen upp och ned för Sally, ofta är det "astråkigt" som när hon inte får sjunga hemma, för att storebror Luddisen blir sur, och Sally måste ju öva för hon vill inget hellre än att starta ett band med Amy, eller åtminstone få med henne i barnkören.

Se upp för Super-Sally är en fin högläsningsbok som tar upp viktiga saker om grupptryck, att våga vara sig själv, om vänskap. Ett litet korn av kristet budskap finns med men jag tycker att det OK även om jag inte är ett dugg kristen själv. Boken är bra, säker ton och fin känsla.
Åsa Hofverberg har skrivit tre böcker tidigare om fotbollstjejen Hedda.

Inga kommentarer: