söndag 7 april 2013

Här vill inte hundar bo

Det är svårt att vara underbar. Särskilt om man har en syster som är ett charmtroll och ens föräldrar bara bråkar och mamma har bestämt att de ska flytta till Göteborg men utan pappa och att man inte, aldrig någonsin kan få en HUND. Det är orättvist!

Maria tycker allting är tråkigt sedan pappa har flyttat. Dagis är tråkigare och hon har ingen att leka med. Mamma är stressad, pappa är ledsen och jobbar, jobbar. Mormor är snäll och bra och har med sig överraskningspresenter när hon är barnvakt. Hon är bra att prata med också. Men ändå...
Tänk om man bara hade en endaste liten hund. Eller en stor som Skoglund som är på pappas jobb på Tolvan. Tolvan är ett hem för farbröder som druckit för mycket sprit och inte kan ta hand om sig längre. Men nu bor de på Tolvan, där pappa jobbar och där Maria kallas för Betongprinsessan. Hon gillar att vara där, kanske mest för Skoglunds skull, den tjocka hunden med underbett.
På dagis börjar en ny tjej, Ofelia, som är lika gammal som Maria men som är tjusig och har massor med rosa leksaker och dockor av porslin som hon fått av sin pappa som bor i England.
Sen blir det jul som ska firas. Hos farmor och farfar och sedan hos mormor. Allt blir ju bara så krångligt och ovanligt med allt när mamma och pappa har valt bort vararandra. Maria är Fia-Lotta för mamma och Kluttan för pappa man mest av allt vill hon skrika Piss-apa, piss-apa till allt.
Hur ska det gå för Maria och Emma när mamma ska flytta till Göteborg....långt från pappa. Det är faktiskt väldigt orättvist!

Anna Ehring har tidigare skrivit den fenomenala barnboksserien om Nisse Berg i serien Drakhjärta. Det är böcker som blandar knasigheter med fullaste allvar, humor och sorg. Böcker där barnet visar sig vara närapå klokare än de virriga vuxna.

 Här vill inte hundar bo är en angelägen, lyhörd och humoristisk högläsningbok för hela familjen!

1 kommentar:

Emma @pretentiousfun sa...

Åh, den låter ju jättebra. Ska prata med min lillasyster och tipsa henne.
http://www.emmaboken.blogspot.se/