onsdag 9 september 2015

Prinsessan och den fasansfulle Björnen

En morgon när Prinsessan vaknade var det något som saknades. Det var alldeles tyst. Inga fåglar som kvittrade. Inget knak eller brak från bullriga älgar. Till och med vinden verkade vara stilla. Men ... det var inte helt tyst. För från Prinsessan byrå kommer det konstiga ljud.

Alla skogens djur har gömt sig hos Prinsessan i hennes slott. Djuren är rädda. Skogen är nästan helt förstörd. Det är Björnen som tagit över skogen. Det är en BJÖRNSKOG säger han och inget annat. Björnen säger att bävrarna har löständer och grävlingarna är för FULA

 Det är dom ju inte och så kan det ju inte få vara! säger Prinsessan Det här fixar jag! 

Prinsessan ger sig iväg till skogen för att tala Björnen tillrätta men...det håller på att gå riktigt illa för Björnen är inte snäll. Han kastar iväg prinsessan så att hon flyger i en båge. 
Det här problemet klarar inte ens Prinsessan av. Hon behöver hjälp. Prinsessan samlar alla djuren. Tillsammans är vi starka! Här krävs samarbete! 

Per Gustavsson har skrivit en lång rad med prinsessböcker. Och prinsböcker. Den ena bättre än den andra. Denna gång har inspirationen kommit från barn som skrivit till honom: Prinsessan borde åka till Somalia och trolla bort kriget". Så himla bra att den här boken blev. Den behövs! Inga kommentarer: