måndag 7 september 2015

Småkrypsboll


Omko gillar inte fotboll men ska spela ändå. Kanske är det för att storasyster Amina gillar. Men Omko tycker att bollarna gör ont och dessutom är högra fotbollsskon för stor. 
Men mamma peppar och hjälper, skjutsar på cykeln till fotbollen och matchen. Tränaren klagar lite. Nu är du sen igen. Men mamma förklarar. 
Idag är det de röda mot de gula och domaren blåser i pipan. Omkos strumpor korvar sig. 
För femtioenlfte gången böjer han sig ned för att dra upp stumpan men det är då han märker...
Att det ligger nåt där i gräset. Det är en snigel. Den måste räddas! Och sen hittar han en humla och nu ryms ju inte skyddslingarna längre i handen så han vet inte hur han ska göra. För att rädda dem från att bli mos. Men så kommer han på. Han kan ju ta av sig skorna. Där finns det plats! 

Tove Pierrou har skrivit texten och Joanna Hellgren har skapat bilderna till denna helt ljuvliga och inkännande bilderbok. Alla barn gillar inte fotboll. Men...skorna kan ändå vara bra att ha. Till annat. 

Tove debuterar här som barnboksförfattare och Joanna Hellgren har tidigare illustrerat flera bilderböcker och skapat egna serier, Frances 1,2 och 3 och Min Nattbror.  Fint samarbete! Hoppas på fler bilderbokspärlor med dessa två. 

Inga kommentarer: