söndag 21 mars 2010

Dansfabriken är attityd, kroppskontroll, kaxighet, vänskap och kärlek!

Dansfabriken; Street, som är den första i en planerad triologi är upplagd lite som ett TV-seriemanus (Fame för 2000-talet). Fyra ungdomar från förorten är huvudpersoner , Rafael bor i Bredäng med farmor, pappan är alkoholist. Rafael är mer och mer tänd på Melina som är en superambisiös danstjej med stora framtidsplaner, duktig i skolan har lovat sig själv och pappa att vänta med killar och med förälskelse. Inte tappa fokus! ... Melina är bästa kompis med Marko. Han dansar gärna men tänker hela tiden på tjejer och hångel. Mamma har kastat ut honom efter senaste festen. Teres kommer från fina villaförorten, lite rikare, lite finare, har dansat balett men vill satsa på streetfunk till föräldrarnas stora förfäran. Teres är envis och vill till varje pris bli kompis med Melina. Hur coolt är det att ha en pappa från Ghana och en mamma från Polen? Hon vill göra uppror mot fina präktiga överklasslivet.
Boken är kärlek, vänskap, konfliker och dans. Det är kroppskontroll, attityd, kaxighet, hjärtflimmer och diarréklump i magen. Det är breakdance, stereetfunk, musik och fester. Det är hårt liv, uppbrott, drömmar, uppror.
Jag är övertygad om att den här boken kommer att bli älskad och ägd! Och blir inte den här boken filmad så vet jag inte.
Eva Susso hade släppfest av boken den 16 mars på Rinkeby bibliotek som har adopterat henne och där hon kommer att jobba i ett unikt samarbetsprojekt med ungdomar kring läsande och skrivande. Se även hennes hemsida http://www.evasusso.com/
Del 2: Funk kommer i september och del 3: Break kommer i januari 2011. Bara att längta!

Inga kommentarer: