onsdag 10 mars 2010

Ingen ser dig

En vildmarkslägersrysare med fyra barn, en fritidsledare som försvinner, två förrymda fångar från Kumlafängelset och ett oroväckande SMS.

Tolvåriga Mira följer mycket ovilligt med på ett läger som man ordnar från fritids. Som om det inte skulle vara nog töntigt att vara på sommarfritids, nu är det vildmarksläger. Mira kan inte tänka sig något tråkigare.
Men lägret blir allt annat är töntigt och hon ångrar bittert att hon inte berättade om sms:et hon råkade se. "Gör det inte. Du kommer att ångra dig" stod det. Kort därefter försvinner fritidsledaren Kenneth och barnen är ensamma i skogen.
De ger sig iväg för att leta efter hjälp, efter vatten, efter mat. De är trötta, hungriga, törstiga och ...rädda. De har inga mobiltelefoner och ingen som helst aning om hur de ska hitta hem. De går runt i cirklar och allt är läskigt och hemskt. Dessutom detta med de två förrymda Kumlafångarna.
Barnen hittar några övergivna hus och ett som inte är det. En grotta och ytterligare ett övergivet hus på deras spännande färd efter hjälp.
En riktig nagelbitare för unga, modiga läsare. Korta kapitel och luftig layout gör den dessutom tillgänglig och lättläst. En bladvändare som kommer att läsas av många.
Ingen ser dig är skriven av Anna Knutsson och Ann-Christine Magnusson tillsammans.

Inga kommentarer: