onsdag 25 juli 2012

Sjutton år och skitsnygg

Felix är coolaste killen i stan. Sjutton år och skitsnygg. Tycker han själv och många av brudarna, särskilt Alexa, hans tjej. Efter två veckors "tvångssemester" med föräldarna på Kreta, kommer Felix hem igen. Som han har längtat. Längtat allra mest efter Alexa. Men när de träffas är det något som känns fel. Han vet bara inte vad. Tills den nya killen, Zäta, dyker upp. Sjutton år och skitsnygg gäller inte längre. Det bleknar om det kommer in en annan i bilden som är mer än skitsnygg. Zäta.
Zäta är grabben som vill utmnana, som vill testa som vill dra allt till sin spets. Felix känner sin position rubbas. Han är inte längre den coolaste killen. Han är inte längre  i centrum av gänget. Allting börjar glida honom ur händerna.  Alexa är flirtig när Zäta är med och det kan Felix inte tåla. Att han är sotis är bara förnamnet.
Felix blir lite desperat och göra några knäppa grejer. Alexa gör också det.
För att inte tala om vad Zäta gör. Han utmanar Felix på kappsim, på balansgång och på kyssar.

Emma Granholm är en begåvad berättar som skrivit tre ungdomsromaner tidigare som är riktigt, riktigt bra. Simon & Sophie, Liv & Lovisa och Ett nytt liv på köpet.  Dialog och relationer är på kornet och berättelsen en känslorysare som heter duga.
Hoppas att lika många killar som tjejer läser den här boken!

Inga kommentarer: